1012 Budapest, Várfok utca 7-9. 1/2
Telefon: 06(20)961-3658
 
Legfrissebb bejegyzések
A lélekről
2013-03-27
A personáról
2013-01-30
Bejegyzés Archívum
2016. július (1)
2013. június (2)
2013. március (1)
2013. január (3)
2012. december (4)
2012. március (1)
2011. december (2)
Hírlevél feliratkozás
Linkajánló

Egészség.wyw.hu
 
 
Blog
Bárcsak ne születtél volna meg!
2016-07-05

 Az érzelmi bántalmazás egyik lényege a negatív kommunikáció. Ide tartozik a becsmérlés, a negatív tartalmú kritikák, a szidalmazás, olyan csúfnevek, megszólítások használata, ami fájdalmat okoz és a negatív tulajdonságokkal való felruházás. Súlyos érzelmi bántalmazás ha a szülő a gyermek megszületésével kapcsolatos negatív érzéseit nyiltan és durván kifejezi: “Bárcsak ne születtél volna meg!"

Kommentek: 0 Tovább »
Segítség a feledékeny emberek hozzátartozóinak
2013-06-25

 Sokszor nagy gond a családban, ha egy hozzátartozónknál fokozatosan romló emlékezetzavart tapasztalunk. Az Alzheimer-kórral és más emlékezetzavarral élők kevés segítséget kapnak és sokszor érzik azt, hogy egyedül maradtak a problémáikkal. A demencia, mint betegség olyan komoly egészségügyi és szociális ellátási probléma, melyhez számos tévhit fűződik. 

 

 

 

Mednyánszky László: Öreg ember (Önarckép)

Kommentek: 0 Tovább »
Rózsameditáció és önismeret.
2013-06-12

 

  A rózsát ősidők óta alkalmazzák meditatív és gyógyító rítusok szimbólumaként. A rózsa a különböző kultúrákban a psziché érzelmi, tápláló oldalát jelképezi. Az alábbiakban egy otthon alkalmazható gyakorlatot mutatok be.

 

Kommentek: 0 Tovább »
A lélekről
2013-03-27

 "Ha valamilyen az emberi lélek, akkor elképzelhetetlenül összetett és határtalanul sokrétű, ami az ösztönök egyszerű pszichológiájával megközelíthetetlen. Csak a legmélyebb csodálattal és áhitattal tudok állni a lelki természet mélységei és magasságai előtt...

 

 

 

Rózsaszín tavasz 

kép: Szautner Erika

 

 

 

Kommentek: 0 Tovább »
A personáról
2013-01-30

Maszk. Velencei karnevál

 

 

 „ Ezt a maszkot, tehát az ad hoc elővett beállítottságot nevezem personának. Ezzel a fogalommal jellemezték az ókori színészek maszkját. …A persona tehát egy olyan funkciókomplexus, amely alkalmazkodási okokból vagy szükségszerű kényelmességből keletkezik, ám nem azonos az egyéniséggel. "

C.G. Jung: Lélektani típusok 433. old. Scolar Kiadó

Kommentek: 0 Tovább »
A szülői ház légköre
2013-01-18

Boldog párkapcsolat, boldog gyerekek!"A gyermek olyannyira a szülők közötti lelki légkör része, hogy a titkos és megoldatlan nehézségek jelentősen befolyásolni tudják az egészségét." C.G. Jung

 

 

Kommentek: 0 Tovább »
Mikor forduljon pszichológushoz, pszichoterapeutához?
2013-01-14

 Kellemes, biztonságos, otthonos légkörben zajlik a terápia   Sokan nem tudják, hogy milyen panaszokkal forduljanak szakemberhez. Érdemes az alábbi esetekben minél előbb klinikai pszichológushoz, pszichoterapeutához fordulni, mivel az időben kapott lélektani segítség megelőzi vagy kiváltja a nyugtatók, altatók, antidepresszánsok szedését és lehetővé teszi a testi-lelki egyensúly kialakítását.

 

Keressen fel klinikai pszichológus, pszichoterapeuta szakembert egy beszélgetésre az alábbi esetekben:

 

Hosszú ideje fáradtnak, energiátlannak, bánatosnak érzi magát

Nehezen alszik el, éjjel gyakran felébred vagy hajnalban felriad és nem tud könnyen visszaaludni.

Nincs étvágya, gyakran émelyeg és szédül, mellkasi nyomásérzése van és az orvosi kivizsgálás nem talált semmi komoly szervi bajt.

Nem kívánja az emberek társaságát, ha utcára kell mennie már a gondolattól is rosszul van.

 

 

Kommentek: 0 Tovább »
Az újjászületés szimbolizmusa
2012-12-26

    VáltozásHa figyelmesen követjük az álmainkat, akkor láthatjuk, hogy bizonyos álomképeink nem kapcsolódnak közvetlenül a mindennapi lelki életünkkel vagy hétköznapi kapcsolatainkkal.

E képek a modern ember számára olyan ősiek és ismeretlenek, hogy közvetlen módon nem képes megérteni őket.

 

 

    C.G. Jung szerint e képek a pszichének azon részéből származnak, mely az emberiség közös pszichológiai örökségét tartalmazza, az un. "kollektív tudattalanból".

 

Kommentek: 0 Tovább »
A magányról és az önismeretről
2012-12-21

 "Ha Ön magányos, annak az az oka, hogy elszigeteli magát. Ha elég szerény, soha nem lesz magányos. Semmi sem szigetel el bennünket jobban, mit a hatalom és a presztizs. Próbáljon meg leereszkedni az emberek közé, tanuljon szerénységet és soha nem lesz egyedül!" C.G. Jung Briefe III. köt. 93.o.

 

 

Magány

Kommentek: 0 Tovább »
Kiégettség, kiégés vagy burn-out szindróma
2012-12-13

 

      Kiégettség vagy  burn-out szindróma

         

      Az időhiány, a rekreáció elégtelensége, az önmagára utaltság, a visszajelzés hiánya, a felelősség súlya, a sűrű döntéskényszer egyenként és együtt is hozzájárulhatnak a kiégettség állapotának kialakulásához.

 

 

Kommentek: 0 Tovább »
Lapozás:   14 találat Előző oldal 1 / 2
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu 2012 © Szautner és Társa Pszichológiai Tanácsadó Bt. · Minden Jog Fenntartva!
A pszichorendelo.hu oldalain megjelenő információk kimásolása, másodközlése a nyilvánossághoz való közvetítése a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül bármilyen módon tilos.