1012 Budapest, Várfok utca 7-9. 1/2
Telefon: 06(20)961-3658
 
Hírlevél feliratkozás
Linkajánló

Egészség.wyw.hu
 
Milyen panaszaim vannak? » Depresszió

 

 


 

 

Bejelentkezés,  személyesen telefonon vagy emailen:


Szautner Erika szakpszichoterapeuta, jungi pszichoanalitikus (IAAP)

szautnererika11@gmail.com  vagy +36209613658

 

Dr. Jokán András pszichiáter +36 704088791

 

Kiri Edit pszichoterapeuta: +3670234901

 


Várfok Pszichoterápiás Rendelő 1012 Budapest, Várfok u. 7.-9. I./2

 

 

DEPRESSZIÓ TÜNETEI 

 

 

 Milyen tünetekből gondoljunk depresszióra?

 

    A jungi analitikus pszichológia szerint a depresszió olyan állapot, amikor a mindennapi tudatos életünkhöz szükséges lelki energia visszahúzódik és eltűnik a tudattalanunk mélyén.

Nemcsak átmenetileg, hanem hosszabb ideig fáradtnak, energiátlannak,kedvetlennek érezzük magunkat.
Régi kedves kedvteléseinknek nem tudunk örülni, érdektelenné válunk, elhanyagoljuk a barátokat, a környezetünket, megjelenésünkre sem fordítunk annyi figyelmet, mint általában tettük.
Nem vesszük fel a telefont, lemondjuk azokat a programokat, ahol emberekkel kellene találkoznunk. Elzárkózunk a többiektől és közben arra gondolunk,hogy nekünk semmi sem sikerül, az életünk értelmetlen, kilátástalannak látjuk a jövőnket.            
 
 
A DEPRESSZÓ KEZELÉSE
 
 
    A depresszió megjelenési formái különböző súlyosságúak és egyénenként eltérőek. A skála az enyhén lehangolt, folyamatosan fáradékony, motiválatlan állapottól egészen odáig terjed, amikor már valaki egész nap fel sem kel az ágyból, nem eszik, indokolatlan önvádlásai vannak és az öngyilkosságot fontolgatja.
 
Ha ilyen panaszaink vannak, célszerű minél előbb pszichológushoz fordulni, hogy időben szakszerű segítséget kapjunk. A depressziós panaszok egyes esetekben átmenetileg maguktól is enyhülnek, de jellemző rájuk, hogy pszichoterápiás kezelés nélkül egy idő múlva  súlyosabb formában térnek vissza. 
 
 Abban az esetben, ha a depressziós állapot lehetősége felmerül Önnél vagy hozzátartozójánál , a  Várfok Pszichoterápiás Rendelőben lehetőség van a klinikai pszichológiai kivizsgálásra és szükség esetén a pszichológiai tanácsadásra vagy pszichoterápiás kezelésre.
   A kezelés hossza és a különböző terápiás módszerek alkalmazása a depresszió súlyosságától, a kliens kezelésben való együttműködésétől és a pszichés hozzáférhetőségétől függ.
 
A következő tünetekre figyeljünk:
két hétnél hosszabb ok nélküli lehangoltság, levertség, rossz hangulat, étvágytalanság, alvászavar, szorongás,bűntudat, önvádlások, aggodalmaskodás, ingerlékenység,  testi betegséggel nem indokolt fájdalmak,pld. visszatérő hátfájás, fejfájás, örömképesség hiánya, humorérzék elvesztése, szexuális érdeklődés hanyatlása, mellkasi nyomásérzés, gombócérzés a torokban, érzelmi labilitás, sírásra való hajlam, döntésképtelenség, fokozott hezitálás, meglassult, monoton beszéd, nehézkes, meglassult mozgás, ritkább esetben aluszékonyság, fokozott étvágy.
 
 

 

 

Címkék: depresszió, depresszió kezelése, depresszió tünetei, alvászavar, lahangoltság, rossz hangulat, bűntudat, aggodalmaskodás, szorongás, döntésképtelenség, megllassult mozgás, ingerlékenység, pszichológiai tanácsadás, pszichoterápia, fáradtság, energiátlanság, érdektelenség, értelmetlenség

 
 
Az alábbi űrlap kitöltésével azonnali üzenetet küldhet nekünk.
 

Név:*
Telefon:
E-mail:*
Üzenet:*
  Pszichológus Tanácsadás | Depresszió | Depresszió Kezelése | Depresszió Megjelenési Formái | Jung Pszichológiai és Pszichoterápiás magánrendelés - Kerüljön harmóniába lelkével!
  depresszió, depresszió kezelése, depresszió formák, pszichológus magánrendelés, pszichológus buda, magánrendelő, pszichológiai rendelő
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu 2012 © Szautner és Társa Pszichológiai Tanácsadó Bt. · Minden Jog Fenntartva!
A pszichorendelo.hu oldalain megjelenő információk kimásolása, másodközlése a nyilvánossághoz való közvetítése a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül bármilyen módon tilos.