1012 Budapest, Várfok utca 7-9. 1/2
Telefon: 06(20)961-3658
 
Hírlevél feliratkozás
Linkajánló

Egészség.wyw.hu
 

Warning: include(inc_head_title.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client1/web15/web/pszichorendelo/hun/jungi_analitikus_pszichoterapia.php on line 138

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'inc_head_title.php' for inclusion (include_path='.:/opt/phpbrew/php/php-5.3.29/lib/php/pear') in /var/www/clients/client1/web15/web/pszichorendelo/hun/jungi_analitikus_pszichoterapia.php on line 138
Jungi analitikus pszichoterápia

     


 

 

A jungi analízis és jungi pszichoterápia

Bejelentkezés:

Szautner Erika jungi analitikus pszichoterapeuta

  szautnererika11@gmail.com

+36209613 658

Várfok Pszichoterápiás Rendelő

1012 Budapest, Várfok U. 7.-9.

                                Miben más, mint a többi terápiás módszer?

  

     A múlt század első felében C. G. Jung svájci pszichiáter által létrehozott analitikus pszichológia olyan mélylélektani irányzat, amely napjainkban nagy hatást gyakorol a kultúra, művészet, filozófia és pszichológia számos területére.  

 

    A jungi orientáltságú terápia célja az, hogy képessé tegye a pácienst a külső és belső konfliktusokkal szembesülni anélkül, hogy pszichés összeomlás, tartós lelki egyensúlyzavar vagy betegség lépne föl.

          

     A páciens tudatos személyiségének, „énjének” alkalmasnak kell lennie arra, hogy mind a külső környezetéhez, mind pedig az egyéni belső lélektani világához viszonylag konfliktusmentesen alkalmazkodni tudjon.  Azért viszonylag, hiszen életproblémák, nehézségek, konfliktusok nélküli élet nincs.

 

    A jungi terápia alkalmazásának egyik fő eszköze az álomanalízis, az álomnapló vezetése és az álmokról való gondolkodás a kliens aktuális élethelyzetének, problémáinak és kapcsolatainak tükrében.

 

   Úgy tekintünk az álomra, mint egy új információra, olyan üzenetre, mely a tudattalan egyensúlyteremtő, kompenzáló, kiigazító, öngyógyító törekvéséből származik.

 

   Az álomról való beszélgetésben, a hozzá kapcsolódó asszociációkban, a jelentés kiterjesztésében --azáltal, hogy a mítoszokat, meséket, művészeti alkotásokat, filmeket is felhasználjuk a páciens lélektani helyzetének megértéséhez --, szabad utat kap a psziché spontán, önszabályozó mechanizmusa és bekövetkezik a változás.

 

A pszichés elakadás oldódik, a páciens lelkiállapota javul.

 

Írta: Szautner Erika

 

 

 

 

C.G. JUNG (1875.júl.26.,Kesswill--1962. jún.6., Küsnacht)

 

 

 

             C.G. Jung analitikus pszichológiája szerint a tudattalan pszichológiai határfogalom, amely minden olyan lelki tartalmat és folyamatot leír, amely nem tudatos. A tudattalan célja a pszichés folyamat zavartalan folytonosságának megőrzése és a psziché egyoldalúságának elkerülése. A tudat és a tudattalan támogatja, kiegészíti és ellensúlyozza egymást. Jung szerint a teljes pszichés rendszer személyes tudattalanból és kollektív tudattalanból áll.

       

            A személyes tudattalanban rejtőznek az egyén elfelejtett vagy elfojtott emlékei, kellemetlen gyermekkori élményei. Olyan személyes tapasztalatokból származó félretett tartalmak, melyek bármikor tudatba emelhetők. A rejtetten észlelt, gondolt és érzett tartalmak is ide tartoznak.

           

           A kollektív tudattalan a tudattalan azon legmélyebb része, mely sohasem tudatosul teljes mértékben és amely autonóm jellegű. Indulataink és ősi ösztöneink származnak innen. A kollektív tudattalanhoz tartoznak az általános emberi helyzetekre jellemző, ősidőktől meglévő reakciók, tapasztalatok, motívumok, képek.

 

          A tudattalanunknak a hétköznapokban különböző megnyilvánulási formái vannak. Az un. freudi elszólások, elvétések, felejtések. A különböző fantáziákon, tüneteken, komplexusokon és legfőképpen az álmainkon keresztül ismerhetjük meg a legjobban a tudattalanunk természetét és tartalmait.

 

         A pszichés tünet mindig egy vészjel. Felhívja a figyelmünket arra, hogy a tudatos viselkedésünkben, szemléletünkben valami nagyon elavulttá, alkalmatlanná vált és változásra, változtatásra, szemléletváltásra van szükségünk.

       

        Ehhez a változáshoz, a tudat és a tudattalan természetes kapcsolatának visszaállításához, megismeréséhez és az együttműködésük fejlődéséhez nyújt segítséget C. G. Jung analitikus pszichológiája és a jungi pszichoterápiás szemlélet, melyet a Várfok Pszichoterápiás Rendelőben a lelki problémák és az életvezetési nehézségek megoldásában alkalmazunk.

 

        A hazánkban kevéssé ismert svájci pszichiáter és pszichológus, C.G. Jung a pszichés betegek gyógyításában hallatlanul kreatív volt és munkássága meghatározó hatást gyakorolt egészen napjainkig a pszichológia és a pszichoterápia elméletének és gyakorlatának fejlődésére. Úgy gondolta, hogy az emberben létezik egy hajtóerő, amely a teljessé válás irányába ösztönöz bennünket és ezt a folyamatot nevezte el individuációnak. A jungi pszichoterápia foglalkozik azzal a transzperszonális kérdéssel is, hogy mi a célja és az értelme az élményeinknek, a testi és lelki tapasztalatainknak.

       

       Jung az elsők között látta úgy, hogy a lélektani fejlődés és a személyiség kibontakozása egy egész életen át tart és folyamatosan létező lehetőség az ember számára. Pszichoterápiás kezelése kellő figyelmet szentel az egyén öröklött tulajdonságainak és ezek kreatív birtokba vételének.  A jungi analízis és pszichoterápia segíti az életközépválság az un. midlife-krízis megoldását és az élet második felében felmerülő kérdések személyes megválaszolását.

 

       A Várfok Pszichoterápiás Rendelőben követjük Jung szemléletét a gyógyításban. Elfogadó, barátságos, kreatív légkörben segítjük a klienseinket abban, hogy megtalálják valódi önmagukat és egyéni válaszaikat az aktuális élethelyzetük kihívásaira. A személyiség egészséges aspektusaira fókuszálunk és nemcsak a sérült részekkel foglalkozunk.

 

 

 Írta: Szautner Erika 2012-08-20

 

 

 
 
Az alábbi űrlap kitöltésével azonnali üzenetet küldhet nekünk.
 

Név:*
Telefon:
E-mail:*
Üzenet:*
  Jungi Analitikus Pszichoterápia | C. G. Jung Analitikus Pszichoterápia | Jung Pszichológiai és Pszichoterápiás magánrendelés - Kerüljön harmóniába lelkével!
  jungi analitikus pszichoterápia, pszichoterápia, analitikus pszichoterápia, pszichológus magánrendelés, pszichológus buda, rendelő, pszichológiai rendelő
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu 2012 © Szautner és Társa Pszichológiai Tanácsadó Bt. · Minden Jog Fenntartva!
A pszichorendelo.hu oldalain megjelenő információk kimásolása, másodközlése a nyilvánossághoz való közvetítése a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül bármilyen módon tilos.