1012 Budapest, Várfok utca 7-9. 1/2
Telefon: 06(20)961-3658
 
Hírlevél feliratkozás
Linkajánló

Egészség.wyw.hu
 
Jungi analitikus pszichoterápia

     

Jungi analitikus pszichoterápia és jungi analízis 

 

                 Miben más a jungi analitikus pszichoterápia, mint a többi terápiás módszer?

  

     A múlt század első felében C. G. Jung svájci pszichiáter által létrehozott analitikus pszichológia olyan mélylélektani irányzat, amely napjainkban nagy hatást gyakorol a kultúra, művészet, filozófia és pszichológia számos területére.  A jungi orientáltságú terápia célja az, hogy képessé tegye a pácienst a külső és belső konfliktusokkal szembesülni anélkül, hogy pszichés összeomlás vagy tartós lelki egyensúlyzavar lépne föl.          

     A páciens tudatos személyiségének, „énjének” alkalmasnak kell lennie arra, hogy mind a külső környezetéhez, mind pedig az egyéni belső lélektani világához viszonylag konfliktusmentesen alkalmazkodni tudjon.  Azért viszonylag, hiszen életproblémák, nehézségek, konfliktusok nélküli élet nincs.  

    A jungi terápia alkalmazásának egyik fő eszköze az álomanalízis, az álomnapló vezetése és az álmokról való gondolkodás a kliens aktuális élethelyzetének, problémáinak és kapcsolatainak tükrében. Úgy tekintünk az álomra, mint egy új információra, olyan üzenetre, mely a tudattalan egyensúlyteremtő, kompenzáló, kiigazító, öngyógyító törekvéséből származik.

 

C.G. Jung analitikus pszichológiája szerint a tudattalan pszichológiai határfogalom, amely minden olyan lelki tartalmat és folyamatot leír, amely nem tudatos. A tudattalan célja a pszichés folyamat zavartalan folytonosságának megőrzése és a psziché egyoldalúságának elkerülése. A tudat és a tudattalan támogatja, kiegészíti és ellensúlyozza egymást. A pszichés tünet mindig egy vészjel. Felhívja a figyelmünket arra, hogy a tudatos viselkedésünkben, szemléletünkben valami nagyon alkalmatlanná vált és változásra, változtatásra, szemléletváltásra van szükségünk.

Ehhez a változáshoz, a tudat és a tudattalan természetes kapcsolatának visszaállításához, megismeréséhez és az együttműködésük fejlődéséhez nyújt segítséget C. G. Jung analitikus pszichológiája és a jungi pszichoterápiás szemlélet, melyet a Várfok Pszichoterápiás Rendelőben a lelki problémák és az életvezetési nehézségek megoldásában alkalmazunk.

       

       Jung az elsők között látta úgy, hogy a lélektani fejlődés és a személyiség kibontakozása egy egész életen át tart és folyamatosan létező lehetőség az ember számára. Pszichoterápiás kezelése kellő figyelmet szentel az egyén öröklött tulajdonságainak és ezek kreatív birtokba vételének.  A jungi analízis és pszichoterápia segíti az életközépválság az un. midlife-krízis megoldását és az élet második felében felmerülő kérdések személyes megválaszolását.

 

       A Várfok Pszichoterápiás Rendelőben követjük Jung szemléletét a gyógyításban. Elfogadó, barátságos, kreatív légkörben segítjük a klienseinket abban, hogy megtalálják valódi önmagukat és egyéni válaszaikat az aktuális élethelyzetük kihívásaira. A személyiség egészséges aspektusaira fókuszálunk és nemcsak a sérült részekkel foglalkozunk. A jungi analitikus pszichoterápia esetében skype terápia is lehetséges. 

 

Bejelentkezés: Szautner Erika jungi analitikus pszichoterapeuta

Email.: szautnererika11@gmail.com    Tel.: +36209613 658

Várfok Pszichoterápiás Rendelő  1012 Budapest, Várfok U. 7.-9.

 

 

 
 
Az alábbi űrlap kitöltésével azonnali üzenetet küldhet nekünk.
 

Név:*
Telefon:
E-mail:*
Üzenet:*
  Jungi Analitikus Pszichoterápia | C. G. Jung Analitikus Pszichoterápia | Jung Pszichológiai és Pszichoterápiás magánrendelés - Kerüljön harmóniába lelkével!
  jungi analitikus pszichoterápia, pszichoterápia, analitikus pszichoterápia, pszichológus magánrendelés, pszichológus buda, rendelő, pszichológiai rendelő
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu 2012 © Szautner és Társa Pszichológiai Tanácsadó Bt. · Minden Jog Fenntartva!
A pszichorendelo.hu oldalain megjelenő információk kimásolása, másodközlése a nyilvánossághoz való közvetítése a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül bármilyen módon tilos.