1012 Budapest, Várfok utca 7-9. 1/2
Telefon: 06(20)961-3658
 
Hírlevél feliratkozás
Linkajánló

Egészség.wyw.hu
 
Milyen panaszaim vannak? » Életközép krízis

 

 

 

ÉLETKÖZÉP-KRÍZIS KEZELÉSE

 

MIDDLIFE-KRÍZIS KEZELÉSE

 

AZ ÉLET MÁSODIK FELÉNEK SPIRITUÁLIS PROBLÉMÁI

 

Bejelentkezés:

 

Szautner Erika jungi pszichoanalitikus (IAAP)

kiképző jungi analitikus szakpszichoterapeuta (MAPE)

hipnoterapeuta (MHE)

klinikai szakpszichológus 

Email.: szautnererika11@gmail.com

Tel.: +36209613658 

 

Várfok Pszichoterápiás Rendelő 1012 Budapest, Várfok u. 7.-9. I./2

  

 

    Az életük delén lévő emberek gyakran érzik úgy, hogy valami végérvényesen elmúlt és nem úgy alakultak a dolgaik, ahogy eltervezték. Már nem okoz örömet az, ami eddig elégedettséggel töltötte el őket. Csalódottság, kiábrándultság, türelmetlenség és megmagyarázhatatlan nyugtalanság uralkodik el rajtuk. Sok ebben az időszakban a válás és a munkahelyváltás, hisz a legtöbben az új dolgokban keresik a megnyugvást, ami átmeneti enyhülést ugyan hozhat, de lényeges belső állapotváltozást nem.

A testi-lelki átalakulás mellett alvásproblémák, étkezési zavarok, függőségek, koncentrációs problémák jelentkezhetnek. Sok esetben a céltalanság, kedvetlenség, örömtelenség érzése már nemcsak átmeneti, de folyamatos problémává válik és különböző testi betegségek jelennek meg. Sokan ekkor ébrednek rá arra, hogy egész addigi életükben mindig valaki másnak akartak megfelelni és nem valódi önmaguknak.         

Korunk ifjúságkultusza mellett az életközépen túli generációknak számos kulturális, környezeti, élethelyzeti, egészségügyi és lélektani nehézséggel kell megküzdeniük.  Nagyfokú nyitottságra, rugalmasságra és a befelé figyelés képességére van szükség ahhoz, hogy valaki az élet második felében is megőrizze vitalitását és örömképességét.

Jungi pszichoterapeutaként számos alkalommal tapasztaltam a klienseimnél azt a folyamatot, ahogy a szenvedések és a csalódások jelentése és értelme kibontakozik az események, érzések és indulatok zűrzavarából. C.G. Jung írta: „sok minden, talán minden elviselhető, ha értelme van”.

Fontos tudnunk, hogy az ekkor felmerülő kérdésekre  egyéni válaszok adhatók és ehhez az egyéni útkereséshez és önreflexióhoz komoly segítséget nyújt a C.G. Jung nevével jelzett irányzat, az analitikus pszichológia eszközrendszere. Az álmok képei, szimbólumai, a művészeti alkotások, a  metaforák és analógiák, a mesék és mítoszok világa az ember jelentésre és értelemre irányuló mély vágyát fejezik  ki.

Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Irta: Szautner Erika

Copyright 2012 

 

 

Címkék: C.G. Jung, jungi analízis, jungi pszichoterápia, jungiánus pszichoterápia, életünk dele, életközép-krízis, middlife-krízis, életközépi válság, depresszió, szorongás, nyugtalanság, alvászavar

 

 
 
Az alábbi űrlap kitöltésével azonnali üzenetet küldhet nekünk.
 

Név:*
Telefon:
E-mail:*
Üzenet:*
  Életközép Krízis | Jung Pszichológiai és Pszichoterápiás magánrendelés - Kerüljön harmóniába lelkével!
  életközép, életközép krízis, krízis, pszichológus magánrendelés, pszichológus buda, magánrendelő, pszichológiai rendelő
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu 2012 © Szautner és Társa Pszichológiai Tanácsadó Bt. · Minden Jog Fenntartva!
A pszichorendelo.hu oldalain megjelenő információk kimásolása, másodközlése a nyilvánossághoz való közvetítése a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül bármilyen módon tilos.